Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Licensstop vil give DR problemer
Fredag 30. november 2001
Af Stig Hartvig Nielsen
 
DR vil få alvorlige problemer, hvis det varslede licensstop, som regeringen vil iværksætte til nytår, også kommer til at omfatte løn- og prisreguleringen. DRs byggeri i Ørestaden kan også komme i fare.
Medieforliget, som den nye regering arbejder for at skrotte, indeholder en licensstigning på 5 % i hvert af de år, forliget gælder. Halvdelen af stigningen er pris- og lønregulering, mens den anden halvdel er øremærkede licensmidler til opfyldelsen af særlige forpligtelser som udviklingen af digital radio, danske programmer og internet-aktiviteter.

”Hvis vi tvinges til at videreføre rækken af forpligtelser fra medieforliget, får vi problemer. Og fjerner man pris- og lønreguleringen, må vi ind og kigge på enkeltproduktioner. Men der er ting, vi ikke kan nå at stoppe i 2002”, siger DR's generaldirektør, Christian S. Nissen i dag til dagbladet Børsen.

Nissen har endnu ikke fået en officiel henvendelse fra Kulturministeriet om licensstoppets udmøntning, og derfor vil generaldirektøren heller ikke i detaljer fortælle om konsekvenserne for DR.

DRs byggeri i Ørestaden er baseret på den faste årlige stigning i licensen, og derfor kan der opstå problemer her, hvis den nye VK regering iværksætter et licensstop. DR kan dog iflg. Børsen vælge at betale 80 mio. kr. og udnytte sin tilbagekøbsret på TV-Byen.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  � 2011
  � 2010
  � 2009
  � 2008
  � 2007
  � 2006
  � 2005
  � 2004
  � 2003
  � 2002
  � 2001  · Fremgang for TV 2
  · Ny DR1-dokumentar: 'Talentet – hele familiens kamp'
  · Ny sæson af 'Sukkertoppen' på TV 2
  · DR tager rundt i sommerlandet
  · Maria Månson ny vært for 'Gejst' på DR1
  · Louise Wolff skifter fra DR til TV 2
  · TV 2 køber flere håndboldrettigheder
  · Boxer TV fortsætter med digitalt tv
  · Kærester med landsholdet
  · Discovery satser stort på golf