Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Kulturminister dropper licensstop og indstiller definitivt FM5 udbud
Fredag 30. november 2001
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Kulturminister Brian Mikkelsen (K) har nu besluttet, at licensstoppet alligevel ikke træder i kraft allerede til nytår, som der ellers blev lagt op til to dage efter valget. Dermed kan DR ånde lettet op. Der kommer alligevel 146 mio. kr. ekstra i kassen til DR i 2002. Udbuddet af den 5. landsdækkende kanal er indstillet og det gamle medieforlig er endeligt skrottet; kulturministeren vil i stedet - sammen med Venstre, Danske Folkeparti og Kristeligt Folkeparti – indgå et nyt medieforlig, der indeholder en kraftig liberalisering af hele radioområdet.
Det var for sent at stoppe licensstigningen i 2002 erkender den nye kulturminister, Brian Mikkelsen, i dag overfor Børsen Online. Licenskortene var sendt ud og både DR og TV 2 havde budgetteret med de ekstra indtægter i 2002. Derfor har regeringen besluttet, at den planlagte stigning på 5 % står fast.

”Til gengæld kan DR allerede nu indstille sig på et arbejde med, at få de kommende års budgetter til at hænge sammen - uden de guldrandede licensstigninger, som det gamle medieforlig lagde op til” slår kulturministeren fast.

De fremtidige økonomiske vilkår for DR vil fremgå af et helt nyt medieforlig, som VK-regeringen vil lave sammen med Dansk Folkeparti og Kristeligt Folkeparti til foråret, og det vil blive fremlagt af Brian Mikkelsen så hurtigt som muligt.

"Jeg vil komme med et helt nyt medieoplæg. Det eksisterende medieforlig er endelig skrottet," siger den konservative minister. Dermed er udbuddet af FM5 og hele processen omkring det helt indstillet nu. ”I stedet vil vi se på, hvordan vi sikrer os størst mulig frihed på radioområdet. Der vil blive liberaliseret kraftigt i forhold til den nuværende situation, og vi vil også kigge på frekvens-nettet for at få afdækket, hvilke muligheder der findes for flere kommercielle radiokanaler", siger Brian Mikkelsen videre.

Lokalradioerne har længe sukket efter en mere liberal holdning til sendestyrke og networking, og det vil regeringen også gøre noget ved.

"Vi vil også øge sendestyrken for lokalradioer fra de nuværende 160 Watt, så de kan sende og konkurrere bredere, og så lytterne får flere muligheder. Min melding til lokalradioerne er, at vi øger sendestyrken så hurtigt, som det overhovedet kan lade sig gøre. Vi vil også tillade flere forskellige former for networking stationerne imellem," lyder løfterne fra Brian Mikkelsen og den borgerlige regering i dag på Børsen Online.

En forøgelse af sendestyrken vil sammen med en oprydning af FM-frekvensbåndet sikre danskerne et væld af nye lokale, regionale og nationale radiostationer, og det udtrykkes der et tydeligt ønske om i regeringsgrundlaget – mangfoldighed og alsidighed.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  � 2011
  � 2010
  � 2009
  � 2008
  � 2007
  � 2006
  � 2005
  � 2004
  � 2003
  � 2002
  � 2001  · Fremgang for TV 2
  · Ny DR1-dokumentar: 'Talentet – hele familiens kamp'
  · Ny sæson af 'Sukkertoppen' på TV 2
  · DR tager rundt i sommerlandet
  · Maria Månson ny vært for 'Gejst' på DR1
  · Louise Wolff skifter fra DR til TV 2
  · TV 2 køber flere håndboldrettigheder
  · Boxer TV fortsætter med digitalt tv
  · Kærester med landsholdet
  · Discovery satser stort på golf