Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Koktvedgaard bøjer sig: DR får sin vilje - Morgenandagt fortsætter uændret på P2
Tirsdag 11. december 2001
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Radio- og tv Nævnet gav i dag tirsdag DR lov til at lade Morgenandagten blive på P2 Kultur og Musik på samme tidspunkt som indtil nu, kl. 08.10-08.30 – skriver Berlingske Tidende. Det sker på trods af at Nævnet med professor Mogens Koktvedgaard i spidsen i september beordrede DR til at fjerne andagtsudsendelsen fra P2’s morgenflade.
Der var ikke noget at tage fejl af i september: Radio- og tv Nævnet beordrede DR i klare vendinger til at flytte morgenandagt og højmesse væk fra P2 igen - eller at vente med at transmittere Morgenandagten til efter kl. 9. DR havde nemlig ikke i sin ansøgning om at få den fjerde landsdækkende radiokanal skrevet noget om morgenandagt og højmesse. Derimod havde DR skrevet, at der mellem kl. 8.10 og 8.30 skulle sendes klassisk musik på den nye kanal.

DR måtte tage afgørelsen til efterretning, men understregede, at det var første gang i DRs historie, at et statsligt organ så detaljeret greb ind i programlægningen.

Men nu har nævnet på dets møde i dag alligevel accepteret at lade Morgenandagten blive liggende. Prisen er iflg. Berlingske, at P2 lægger de 20 minutter klassisk musik ind et andet sted i kulturfladen på programmet.

DRs radiodirektør Leif Lønsmann er glad for udfaldet: ”Vi har fundet en ordning, alle kan leve med, og det er vi glade for”, siger han til avisen.

Lytterne til P1’s morgenflade kan også ånde lettet op, da nyhedsfladen kl. 6 – 9 dermed alligevel ikke berøres. De andre ansøgere til den 4. landsdækkende kanal må derimod undre sig såre over Nævnets tilbagetog, og Nævnets accept af at DR på den nye kanal sender programmer, der ikke fremgår af ansøgningen om sendetilladelsen.

Højmessen flyttes som Nævnet havde forlangt og sendes fra på søndag igen på P1.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  � 2011
  � 2010
  � 2009
  � 2008
  � 2007
  � 2006
  � 2005
  � 2004
  � 2003
  � 2002
  � 2001  · Fremgang for TV 2
  · Ny DR1-dokumentar: 'Talentet – hele familiens kamp'
  · Ny sæson af 'Sukkertoppen' på TV 2
  · DR tager rundt i sommerlandet
  · Maria Månson ny vært for 'Gejst' på DR1
  · Louise Wolff skifter fra DR til TV 2
  · TV 2 køber flere håndboldrettigheder
  · Boxer TV fortsætter med digitalt tv
  · Kærester med landsholdet
  · Discovery satser stort på golf