Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Tilskud til græsrodsstationer skæres ned; uddannelsesradioer kritiserer minister
Fredag 28. december 2001
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Kulturminister Brian Mikkelsen har besluttet at afskaffe TvDanmark stationernes netværksafgift på 20 mio. kr., og samtidigt skæres tilskuddet til de ikke-kommercielle lokale radio- og tv-stationer ned fra 58.5 mio. kr. til 50 mio. kr. næste år. Brancheorganisationen Danske Uddannelsesmedier finder det helt urimeligt, at det er de lokale, idé-baserede ikke-kommercielle radio og tv-stationer, som skal betale for, at TvDanmark slipper for at betale netværksgift.
"Det kan ikke være rigtig, at Kulturministeren ønsker at flytte problemerne med dårlig økonomi fra de lokale Tv-Danmark stationer til de ikke-kommercielle tv-stationer (græsrodsstationerne), siger næstformand Kenneth Wenzel fra Danske Uddannelsesmedier.

Organisationen peger på, at da TvDanmark i 1997 fik lov til at sende i netværk, var konsekvensen for de lokale idé-baserede tv-stationer, at de ikke længere havde lov til at sælge reklamer og at de fik faste og dårlige sendetidspunkter med maximalt 21 sendetimer om ugen på de lokale frekvenser. Til gengæld kunne de få tilskud fra Kulturministeriets pulje, som delvist finansieres af netværksafgiften fra TvDanmark.

”Nu fjernes ét af parametrene i den aftale, netværksafgiften, med den følge at puljen fra Kulturministeriet reduceres, men uden at begrænsningerne for de lokale idébaserede tv-stationer til gengæld fjernes," siger Kenneth Wenzel.

På den baggrund opfordrer organisationen Kulturministeren til, at "Puljen til Lokal Radio og TV" ikke bliver beskåret, og at hele puljen bliver finansieres af licensmiddelfonden, såfremt netværksafgiften fjernes.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  � 2011
  � 2010
  � 2009
  � 2008
  � 2007
  � 2006
  � 2005
  � 2004
  � 2003
  � 2002
  � 2001  · Fremgang for TV 2
  · Ny DR1-dokumentar: 'Talentet – hele familiens kamp'
  · Ny sæson af 'Sukkertoppen' på TV 2
  · DR tager rundt i sommerlandet
  · Maria Månson ny vært for 'Gejst' på DR1
  · Louise Wolff skifter fra DR til TV 2
  · TV 2 køber flere håndboldrettigheder
  · Boxer TV fortsætter med digitalt tv
  · Kærester med landsholdet
  · Discovery satser stort på golf