Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


NL: Delta 171 mistede licens
Fredag 28. december 2001
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Ved en retssag i Nederlandene i dag fredag blev det besluttet af den gennem over fem år planlagte langbølgestation Delta 171 mister sendetilladelsen, hvis de ikke er begyndt at sende senest på tirsdag den 1. januar. Det kan de ikke nå, og dermed inddrages den attraktive frekvens som smarte forretningsfolk troede, at de skulle tjene styrtende med penge på.
En gruppe særdeles pengestærke forretningsfolk sikrede sig i 1995 en sendetilladelse til langbølgefrekvensen 171 kHz, der med en kraftig sender på 500 kW ville kunne dække hele Benelux og store dele af Storbritannien. Gruppen bag Delta 171 var parate til at investere 75 mio. gylden (godt 250 mio. kr.) i startkapital. Tanken var, at radioen skulle sælges videre, og for få måneder siden var der forlydender fremme om et salg til The Lounge.

Selskabet løb ind i store problemer med at finde et sted til placering af de store langbølgemaster. De hollandske miljømyndigheder afviste alle forslag, og til sidst måtte man i stedet vælge en løsning med opførelse af en platform i Nordsøen og montering af master og sender her. Miljøgrupper forsøgte også at stoppe dette projekt, men tabte for kort tid siden en retssag – som miljøgrupperne dog appellerede.

Delta 171 nåede ikke langt med projektet i Nordsøen og indstillede for nogen tid siden arbejdet hos det hollandske ingeniør-firma, der arbejde med projektet. Iagttagere mener at årsagen til at Delta 171 kastede håndklædet i ringen, reelt var at der ikke har været købere, der har villet betale nok for sendetilladelsen.

Muligvis vil 171 kHz nu komme med i den auktionsrunde af frekvenser, der finder sted i Nederlandene til maj.

En mulig ny koncessionshaver til 171 kHz vil dog få det svært. I mellemtiden træder nemlig en ny lovgivning i kraft, der betyder at det ikke længere vil være muligt at sende fra en platform i Nordsøen – og som bekendt, er der heller ingen muligheder for en landbaseret sendeposition for 171 kHz.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  � 2011
  � 2010
  � 2009
  � 2008
  � 2007
  � 2006
  � 2005
  � 2004
  � 2003
  � 2002
  � 2001  · Fremgang for TV 2
  · Ny DR1-dokumentar: 'Talentet – hele familiens kamp'
  · Ny sæson af 'Sukkertoppen' på TV 2
  · DR tager rundt i sommerlandet
  · Maria Månson ny vært for 'Gejst' på DR1
  · Louise Wolff skifter fra DR til TV 2
  · TV 2 køber flere håndboldrettigheder
  · Boxer TV fortsætter med digitalt tv
  · Kærester med landsholdet
  · Discovery satser stort på golf