Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Radio ABC udgiver ”ugeavis”
Torsdag 28. februar 2002
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Det mest normale i den danske mediebranche er, at det er de trykte medier - især dagblade og ugeaviser - der begynder at lave radio. Men nu går Radio ABC i Randers den anden vej. I dag udkom første nummer af en ny husstandsomdelt avis kaldet "din avis - Lokalavisen for Randers og omegn". Avisen udsendes gennem postvæsnet til 40.000 husstande i Randers området, den er på 40 sider og ligner til en forveksling en almindelige ugeavis. Den udkommer dog kun én gang hver måned.
Man skal kigge godt efter for at se, hvem der udgiver den nye lokalavis i Randers. Titlen afslører ikke noget og udgiver angives som ”Din Avis A/S”. Kun det at den ansvarshavende redaktør hedder Ole Søndergaard – der også er direktør for Radio ABC – og en postadresse, der er identisk med Radio ABC’s adresse, antyder forbindelsen. Et par annoncer for Radio ABC og lidt redaktionel omtale siger ikke så meget.

Men den er god nok. Direktør for Radio ABC, Ole Søndergaard, bekræfter overfor radionyt.com, at det er Radio ABC der 100 % står bag det nye tiltag. Om baggrunden for den nye avis fortæller Ole Søndergaard: ”Når en af vores sælgere kommer ud til en isenkræmmer for at sælge reklamer, så kan han godt li’ at vise sin Stelton kaffekande frem. Og det er lidt svært i radioen. Men det kan vi nu løse med den nye avis”, siger Søndergaard og forklarer, at hvis én af radioens fem reklamesælgere møder denne holdning og måske ikke kan sælge nogle radioreklamer fordi kunden efterspørger trykte annoncer – ja, så sender man bare en ny sælger ud lidt senere.

Den sælger hedder René Bauer. Han er 28 og har en baggrund som sælger på forskellige aviser, men har det sidste år arbejdet som sælger på Radio ABC. Nu er næsten fuldtid på ”din avis”; han er den eneste af sælgerne på Radio ABC, der sælger avisannoncer.
Ole Søndergaard tror ikke på idéen om, at én sælger kan sælge til flere medier. Han understreger i øvrigt, at der ikke bliver noget med kryds-rabatter.

Selv om ”din avis” ikke i særlig høj grad bærer præg af at stamme fra Radio ABC er markedsføringselementet dog også en af begrundelserne for etableringen af ”din avis”. ”Vi har ofte oplevet af de eksisterende aviser ikke ville skrive om vores konkurrencer og andre nye tiltag i radioen”, siger Søndergaard. I ”din avis” kan radioen nu reklamere for og fortælle om sig selv lige så meget man har lyst til.

Endeligt mener Ole Søndergaard at ”din avis” kan være med til at befæste Radio ABC’s position i byen og han ser i øvrigt, at der er et marked for en ny lokalavis i Randers området. Der findes nu kun én ugeavis i Randers, der ejes og udgives af Randers Amtsavis. Amtsavisen opkøbte en konkurrerende, uafhængig ugeavis ”Uge Posten” for nogle år siden og lukkede den efterfølgende.

Hver måned er ”din avis” på præcis 40 sider. Denne gang fordelt mellem 14 sider redaktionelt stof og 26 sider annoncer, men dét med de 40 sider ligger fast. Hver gang. Og oplaget på 40.000 er også det samme hver gang. Det er meget lettere på den måde, forklarer Ole Søndergaard. Både i forhold til bogtrykker og postvæsnet. Og så understreger han i øvrigt at avisen ikke skal udkomme ugentligt, men skal fortsætte med at være en månedsavis.

De redaktionelle historier er hovedsagligt genbrug fra de historier, som Radio ABC’s journalister i forvejen har lavet til radioen. Der er tilknyttet en free-lance journalist der genbruger stoffet, og dermed opnår man en fin synergieffekt, mener Ole Søndergaard.

Han er ikke så meddelsom om økonomien i avisprojektet, men siger at det ”ser spændende ud”. Det bliver dog i længden at den ny avis skal stå sin prøve. Det handler ganske enkelt om, hvorvidt kunderne får noget ud af at annoncere i avisen – får de solgt nogle varer, fastslår radiodirektør og nu også avisdirektør, Ole Søndergaard.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram
  · Regeringen og DF vil beskære DR med 1/6
  · DR åbner kontor i Tyrkiet
  · TV 2 sender tv-serien 'Mercur'  · -