Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Slut med internetradio for Sydhavsøerne
Torsdag 27. juni 2002
Af Karsten Jensen
 
Det er kun to dage siden vi skrev om, at det for en lang række radioers vedkommende var slut med internetstream i USA. Desværre breder denne tendens sig måske også til Danmark. Radio Sydhavsøerne er den første station, der har meldt ud, at man ikke kan hamle op med KODAs nye priser.
På grund af stigende musikafgifter, er Radio Sydhavsøerne desværre nødt til at lukke for streamingen på internettet. Radio Sydhavsøerne har i et års tid, haft succes med at streame på internettet. Der har på det seneste været knapt 1000 unikke brugere pr. måned, hvilket har svaret fint til forventningerne, fortæller Radio Sydhavsøerne til Radionyt.com.

Men fra 1. juli 2002 er det slut med internetradio fra www.sydhavsradio.dk. De samlede udgifter til Koda, Gramex og til båndbredde, er nu så høje at smertegrænsen er nået.

Koda har opsagt aftalen med Radio Sydhavsøerne pr. 1. juli 2002, og har sat prisen op med mindst seks gange. Eftersom Kodas afgift indtil nu har været lavere end afgiften til Gramex, så er der i princippet ikke noget forkert i det. Men samlet set, er udgiften for at sende på internettet blevet for høj.

Problemet set fra Radio Sydhavsøernes side, er at både Koda og Gramex opkræver et beløb, der gælder for alle internetradioer i Danmark. Altså uanfægtet af om man har mange lyttere, eller ej.

Som en af de mindre radioer i Danmark, kan vi ikke fortsat betale samme afgift som for eksempel Danmarks Radio eller The Voice, som på landsplan selvfølgelig får flere lyttere end Radio Sydhavsøerne, siger stationen.

Med andre ord, så skal der en regulering af taksterne til, for at landets mindre radioer også kan overleve på internettet. Kravet fra Radio Sydhavsøernes side er, at afgifterne skal svare til det faktiske lyttertal på streamingen. Teknologien er til stede siger Radio Sydhavsøerne.

Det har i dag ikke været muligt at træffe nogen hos KODA, der ville udtale sig om de nye priser for streaming på nettet. Hidtil har priserne været 1.000 kroner pr. måned for livestreaming.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram
  · Regeringen og DF vil beskære DR med 1/6
  · DR åbner kontor i Tyrkiet
  · TV 2 sender tv-serien 'Mercur'  · -