Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


KODA prøver igen med Spil Dansk Dag
Fredag 28. juni 2002
Af Karsten Jensen
 
’Dansk musik dur den 31. oktober 2002’ siger KODA, der igen prøver med en Spil Dansk Dag som de gjorde sidste år den 30. november.
Sidste år havde KODA 75 års fødselsdag. KODA opfordrede derfor til, at alle radiostationer i Danmark kun spillede dansk musik den 30. november, som en hyldest til KODA.

KODA prøvede at få lokalradioerne med, men stort set uden held. Alle DR kanalerne spillede dansk og på lokalradiosiden blev det kun de helt små radiostationer som Helsingør Kristne Radio, Radio MF i Svendborg, Radio Vita og Radio Randers, Radio Rie, Ringsted Lokalradio, DNR i Dronninglund, Station 3 i Rødovre og Victor Plus, der sidste år fulgte opfordringen fra KODA. På Spil Dansk Dagen spillede enkelte radiostationer sidste år udelukkende udenlandsk musik i protest mod de høje KODA afgifter.

Nu prøver KODA så igen, denne gang under sloganet ’Dansk musik dur’. I brochuren, som er udsendt til alle radiostationer nævnes, at Spil Dansk Dagen er blevet gjort til en årligt tilbagevendene begivenhed, der falder den sidste torsdag i oktober. Brochuren gør også opmærksom på, at idéen er født ud af frejringen af KODAs 75 års jubilæum og det bliver derfor spændende at se, hvor mange lokalradioer, der følger KODAs opfordring den 31. oktober 2002.

KODA har fået støtte fra en række landsdækkende organisationer fra musiklivet og der vil blive aktiviteter på scener, spillesteder, koncertsale over hele landet, ligesom KODA venter der vil blive sat fokus på den danske musik i de skrevne medier.

I samarbejde med DRs Radiounderholdningsorkester forsøger KODA også at sætte en ny alsangsrekord - den gamle er fra 1940 og på 750.000 mennesker. Alle inviteres til at synge med. Enten med Radiounderholdningsorkestret som akkompagnatør eller med lokalt valgte musikere eller sangere. Desuden vil der blive kåring af ”Årets Spil Dansk Kommune”.

Interesserede partnere kan tilmelde sig orientere sig på www.spildansk.dk.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001  · Prix Europa-statuette til DRs 'Klassen'
  · Så er der igen Knæk Cancer-uge på TV 2
  · 'Norskov' er tilbage med sæson to
  · TV 2 køber serieklassiker, dokumentar og livsstils-tv i Cannes
  · Johnny Madsen får egen shampoo i ny tv-serie om Fanø
  · Discovery og Snapchat i nyt samarbejde
  · Ny serie om dating på TV 2 Zulu
  · Ny dansk dating-komedie på Viaplay
  · Hans Pilgaard tilbage på TV 2 Fri med nyt rejseprogram
  · Ny dramaserie på DR Ultra  · -