Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Radio-Hadsten fylder ti år
Tirsdag 30. juli 2002
Af Stig Hartvig Nielsen
 
I morgen onsdag fylder Radio-Hadsten ti år. Radioen styres af erfarne folk: Formand Knud Jørgensen er 76 og radioens kasserer, Egon Kristensen er 72. Gennemsnitsalderen blandt radioens medarbejdere er omkring 60 og radioen har da også igennem de sidste ti år været præget af stor stabilitet og orden i økonomien.
Hadsten, der ligger mellem Århus og Randers, har haft lokalradio i 15 år, men de første fem år var ganske turbulente, fortæller Århus Stiftstidende. Den første radio gik neden om og hjem, og lukkede i juni 1991. Derefter brugte man 13 måneder på at skændes om, hvem der skyldte hvem hvor meget.

Men til sidst fandtes en løsning og en ny radio kunne komme i luften. Medvirkende til at det lykkedes at komme i gang igen var opså at Hadsten var meget ombejlet af Randers og Århus lokalradionævnene, der ønskede at få Hadsten med i folden. Men det ville man ikke være med til i Hadsten. Man ville være sig selv - og den linie har man opretholdt lige siden.

Det er de samme folk der står i spidsen af Radio-Hadsten nu som for ti år siden, og radioen har altid været kendt for at have 100 % styr på økonomien. Ledelsen hører til en generation, som ikke bruger pengene før de ligger i kassen, som det formuleres i Århus Stifsttidendes omtale af jubilaren. Der skal ikke investeres unødigt.

Iflg. avisen omsætter radioen for omkring en kvart million om året, og indtægterne kommer dels fra lidt lokale reklamer og ikke mindst fra en fast kreds af støttemedlemmer på ca. 500, der hver bidrager med mindst 150 kr. årligt.

Populær-musikken er fremherskende på Radio-Hadsten, og der er ingen risiko forat lytterne forskrækkes af bandeord og disco-drøn.

Radio-Hadsten styres med fast - men kærlig hånd - af radioveteranerne fra lokaler i den tidligere slagter-administrationsibygning i sydbyen.

Selve markeringen af ti års fødselsdagen finder først sted om godt en månedstid.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001  · 'Forsidefruer' vender tilbage
  · Kopi af DR-serie hitter i Sverige
  · Singler dater - i undertøj - på Zulu
  · Bedste sæsonstart for 'Badehotellet'
  · Danske tv-serier samler befolkningen - efterhånden også på TV 2
  · Er lykken flere kærester - spørger TV 2
  · Meyerheim træder ud i virkeligheden
  · DR vil udfordre børns stjernedrømme
  · 'Din geniale krop' på DR1
  · Magtesløs i systemet  · -