Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


TV 2-ejet FM5 kan cementere statsmonopol
Onsdag 25. september 2002
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Hele den danske mediebranche risikerer endnu engang at få en lang næse, når koncessionen til FM5 uddeles efter en udbudsrunde i løbet af vinteren. Mange følte sig grundigt snydt, da DR for 1½ år siden løb med FM4 i dét, der blev opfattet som et udbud med koncessionsbetingelser, der var skræddersyet til DR. Nu kan det hele gentage sig, skriver dagbladet Børsen i dag, med henvisning til muligheden for at TV 2 fortsætter som public service station og samtidigt sikrer sig koncessionen til FM5.
Kulturminister Brian Mikkelsen (K) har stik mod sine oprindelige tanker givet TV 2 mulighed for at byde på den 5. (næsten) landsdækkende radiokanal, og det kan dermed betyde at staten yderligere cementerer sit monopol indenfor de elektroniske medier, hvis TV 2 vinder FM5 koncessionen og ender med ikke at blive privatiseret.

TV 2 er yderst interesseret i at drive radio, og adm. direktør for TV 2, Cristina Lage, siger til Børsen at TV 2 agter at byde på den 5. radiokanal: ”Radiokanalen må gerne koste os penge i starten, men på sigt skal det være en god forretning for os”. Hun ser ikke noget problem i, at TV 2 som – mulig – fortsat statsejet virksomhed også får koncessionen til FM5: ”Vi er en fuldt uafhængig nyhedsformidler, så lad os diskutere nyhedsdækningen og kvaliteten af den. Det er irrelevant at diskutere statens rolle i det”.

Kontorchef Lars M. Banke fra Kulturministeriet mener ikke, at der er grund til at frygte at TV 2 først vinder FM5 og dernæst undgår privatisering. Fremtiden for de to radiokanaler (FM5 og FM6) vil først blive afklaret hen mod 1. marts, og til den tid forventes der at være taget stilling til TV 2 privatiseringen, siger Banke til Børsen.

Børsen peger på, at et TV 2 med en landsdækkende radiokanal – og internetdelen – vil være én af de absolut mest fremtidssikrede og moderne virksomheder i mediebranchen.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001  · Boxer opgraderer tre kanaler til HD - og sætter prisen lidt op
  · Ny dansk tegnefilmsserie på HBO Nordic
  · Ny dokumentarserie på Discovery om jagten på forsvundne narkomillioner
  · Ny DR K-serie om sorg
  · Danmark-Irland gav seerrekord for Kanal 5
  · 'Detektor' relanceres med to nye værter
  · Indblik i flygtninges ungdomsliv
  · Endnu en pris til 'Bitre druer'
  · Louise Wolff vender tilbage til DR
  · TV 2 taber EU-sag om statsstøtte  · -