Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Nyhedsradioen 24-7 på 92.7 sendte ikke fra Hove – men ulovligt fra Farum
Torsdag 26. september 2002
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Radio Ballerups sendetilladelse til 92.7 MHz gælder i Ledøje-Smørum kommune, hvor den mere end 200 meter høje BSD mast er placeret i Hove. I en tre ugers periode indtil i mandags sendte Radio Ballerup udsendelser fra Nyhedsradioen 24-7. Men det var slet ikke fra Hove udsendelserne på 92.7 MHz kom fra. De blev i stedet sendt fra Radio 2’s gamle antenner placeret lige op ad Sky Radios antenner på en høj skorsten i Farum. IT & Telestyrelsen fik efter en anmeldelse fra Sky Radio standset de ulovlige udsendelser i mandags.
Teknisk chef på Sky Radio, Pierre Solberg, opdagede at der var noget galt forrige fredag. Han oplyser til radionyt.com, at han kunne konstatere at Radio 2’s gamle antenner på skorstenen i Farum tilsyneladende var i brug, og troede først at det var på 91.8 MHz. Det var det ikke, og der gik nogle dage inden man fandt ud af at det var Nyhedsradioen 24-7, der blev udsendt på 92.7 MHz fra skorstenen Farum. Derefter kontaktede Sky Radio IT & Telestyrelsen, der hurtigt fik sat en stopper for de ulovlige udsendelser.

”Vi synes ikke at man skal gå og melde hinanden, men vi har tidligere haft nogle kontroverser med Radio 2, da de sidste år også sendte fra Farum skorstenen og en antennetekniker måtte på hospitalet”, forklarer Pierre Solberg, der i øvrigt undrer sig over, hvorfor Radio 2 fortsat har antenner siddende i skorstenen i Farum. Sky Radio har netop fået 24 timers sendetilladelse på kommunens frekvens 95.0 MHz, og der er derfor ikke noget Radio 2 – lovligt – kan bruge antennerne til, siger Pierre Solberg. Han peger også på, at det kan give visse problemer når to senderantenner - placeret meget tæt på hinanden - anvendes samtidigt.

Rikke Asberg fra IT & Telestyrelsen vil ikke udtale sig om den konkrete sag, da man endnu ikke har vurderet den. Hun kan derfor ikke sige om sagen medfører en politianmeldelse.

Da lokalradioen Easy FM tidligere i år blev afsløret i at sende fra Århus – i stedet for Hørning kommune, hvor radioen havde sendetilladelse – medførte det en politianmeldelse og en bøde på 10.000 kr.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001  · Vinter-Ol betyder flere seere til Kanal 5
  · Mere HD og mindre erotik hos Viasat
  · 'Kørelærerne' - ny serie på TV 2 Zulu
  · 'Forsidefruer' vender tilbage
  · Kopi af DR-serie hitter i Sverige
  · Singler dater - i undertøj - på Zulu
  · Bedste sæsonstart for 'Badehotellet'
  · Danske tv-serier samler befolkningen - efterhånden også på TV 2
  · Er lykken flere kærester - spørger TV 2
  · Meyerheim træder ud i virkeligheden  · -