Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Hove-Farum sag understreger behov for ny frekvenspolitik
Torsdag 26. september 2002
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Adm. direktør for Sky Radio, Kasper Krüger, siger i en kommentar til sagen om Nyhedsradioen 24-7’s udsendelser fra Farum, at det illustrerer det akutte behov for, at der gøres op med den rigide frekvenspolitik, der føres i Danmark, og at der i stedet hurtigst muligt kommer en ny frekvensplan med frekvenser på 10-20 kW.
”Netop en station som Nyhedsradioen 24-7 har behov for at sende til hele København og ikke bare i en radius på fem kilometer, som er den officielle rækkevidde på de nuværende frekvenser. Det handler om, at de lokale kommercielle radiostationer skal have adgang til lovligt og ærligt at få adgang til lytterne”, siger Kasper Krüger (billedet) til radionyt.com.

Han mener ikke at det er Nyhedsradioen 24-7 der har et problem. Det er snarere IT & Telestyrelsen, der nu kun har tre måneder – frem til den 1. januar – til at finde ud af, hvordan de lokale radiostationer kan få bedre sendeforhold, som det klart lægges op til i medieforliget mellem regeringen og Dansk Folkeparti.

Kasper Krüger understreger, at når Sky Radio har valgt at melde Nyhedsradioen 24-7 til Telestyrelsen i den aktuelle sag, så hænger det sammen med tekniske problemer i, at der sendes fra to antenner monteret meget tæt på hinanden. Det dur desuden heller ikke, at der er teknikere oppe på skorstenen, når der er en kraftig FM-sender i drift. I stedet ville det være oplagt, at andre kommercielle stationer anvendte den samme antenne som Sky Radio på skorstenen, men det er ikke muligt nu med den nuværende rigide frekvenspolitik. ”Vi stiller gerne vores antenne til brug for andre, så flere kan få glæde af vores gode senderposition – men det kræver en ny lovgivning”, udtaler Krüger.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001  · Boxer opgraderer tre kanaler til HD - og sætter prisen lidt op
  · Ny dansk tegnefilmsserie på HBO Nordic
  · Ny dokumentarserie på Discovery om jagten på forsvundne narkomillioner
  · Ny DR K-serie om sorg
  · Danmark-Irland gav seerrekord for Kanal 5
  · 'Detektor' relanceres med to nye værter
  · Indblik i flygtninges ungdomsliv
  · Endnu en pris til 'Bitre druer'
  · Louise Wolff vender tilbage til DR
  · TV 2 taber EU-sag om statsstøtte  · -