Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


'Spil Dansk Dag' i DR på torsdag
Mandag 28. oktober 2002
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Torsdag den 31. oktober afholder KODA "Spil Dansk Dag" i hele landet, hvor bl.a. DR Radio også deltager. På P2, P3 og P4 vil der dagen igennem være fokus på dansk musik - alle genrer er repræsenteret, fra klassisk og opera til rock og pop. En fællessang bliver det også til, når P4 spiller op med RadioUnderholdningsOrkestret og Kurt Ravn kl. 11.45-12.00.
"Spil Dansk Dag'en" finder sted på skoler, institutioner,arbejdspladser, spillesteder, koncertsale og kirker. Formålet med dagen er at markere dansk musik i alle genrer - fra højskolesangbogen, Carl Nielsen og Per Nørgård til Gnags, Saybia og Outlandish.

P3 sørger for, at lytterne i løbet af dagen kommer rundt om dansk musik fra hele det rytmiske spekter. Desuden kårer formiddagsprogrammet Strax ’Alle tiders danske sang’. Lytterne kan fra i dag afgive deres stemme på www.dr.dk/strax. Der er også live-musik i Strax-studiet med den danske gruppe Stripclub Junkies.

P4 spiller kl. 11.45 - 12.00 op til fællessang med Kurt Ravn og RadioUnderholdningsOrkestret, der sørger for at tusindvis i det ganske land stemmer i samtidig, når det store Alsangs-projekt løber af stabelen. Ambitionen er at slå rekorden fra 1940, hvor 750.000 mennesker sang på samme tid over hele landet. De tre sange er I Danmark er jeg født, Mariehønen Evigglad og Forelsket i København. P4 sender naturligvis også dansk musik i resten af dagens musikprogrammer.

Ligesom sidste år er stort set ingen lokale radiostationer med i KODAs Spil Dansk Dag. Kun et par græsrodsradioer fra Aalborg og nogle få andre - bl.a. Radio Kattegat, Radio Shalom, Radio Rønde, Radio NR og Sorø Nærradio er med. Blandt de store stationer er der ingen med - den største lokalradio der deltager er Radio Valde i Vordingborg.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001  · Boxer opgraderer tre kanaler til HD - og sætter prisen lidt op
  · Ny dansk tegnefilmsserie på HBO Nordic
  · Ny dokumentarserie på Discovery om jagten på forsvundne narkomillioner
  · Ny DR K-serie om sorg
  · Danmark-Irland gav seerrekord for Kanal 5
  · 'Detektor' relanceres med to nye værter
  · Indblik i flygtninges ungdomsliv
  · Endnu en pris til 'Bitre druer'
  · Louise Wolff vender tilbage til DR
  · TV 2 taber EU-sag om statsstøtte  · -