Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Jørgen de Mylius' 40 års jubilæum
Onsdag 29. januar 2003
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Det er i dag 40 år siden hele nationens "Mylle" startede på P3. En januardag i 1963 parkerede en 16-årig gymnasieelev ved navn Jørgen Mylius sin knallert udenfor Radiohuset, for at mødes med Hemming Hartmann-Petersen. Unge Mylius var stærkt utilfreds med musikvalget på DRs ganske nye Musikradio, det senere P3. Her havde han gået og glædet sig til at høre Elvis og Cliff Richard, og så sad der nogle 40-50 årige musikjournalister og spillede lutter jazz. Mylius blev hædret på weekendens RadioDays (billedet) og 40 års jubilæet markeres i aften på P4 og på søndag i Kronsj!
Hemming Hartmann-Petersen og Musikradioens chef Kaj Bruun var (i en vis udstrækning) lydhøre overfor den vrede, Cliff-elskende yndling - måske ikke så overraskende endda, når nu Musikradioen var blevet til per folkekrav som erstatning for den flydende piratstation Radio Mercur. Mylius fik omgående fik sit eget hitlisteprogram.

'Pris: 25 kroner,' sagde Kaj Bruun, og Mylius blev helt trist, for så mange penge havde han slet ikke. Det varede dog kun indtil det gik op for ham, at der faktisk var tale om løn.

40 år senere kan Jørgen de Mylius se tilbage på en lang og glorværdig karriere i DR, hvor han har lavet alt fra hitliste-programmer over Melodi Grand Prix til populære tv-programmer som f.eks. Eldorado. Senest har han han været redaktionschef på 'Hit Med Sangen' med Amin Jensen på DR1, samtidig med at han laver både 'Hithouse' og 'Alle tiders Grand Prix' på P4.

De fleste af årene blev der dog set skævt til Mylius af kollegaerne på DR. Det var bestemt ikke 'fint' blandt de mange kulturradikale og jazz-elskere på DR at spille folkelig pop-musik. Som Mylius for nylig sagde til Århus Stiftstidende: "I monopoldagene var det, som om anmelderne skulle prøve at overgå hinanden og imponere hinanden ved at skrive grimme ting om mig. Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at det ikke har gået mig på personligt".

I aften kl. 21-22 tegner Florian Fastina på P4 et portræt af Jørgen de Mylius. Programmet '40 år med Mylle' genudsendes i nat kl. 03-04.

På søndag den 2. februar kl. 11 på P3 undersøger Kronsj! denne anden Jørgen de Mylius, når Jesper Dein går bagom det pastelfarvede læderslips, ind til den alvorlige Mylle.

Det er også lidt ironisk, at den vrede unge mand, der i 1963 næsten egenhændigt formåede at kickstarte P3s 'popificering', i dag helst undgår P3, da hverken musikken eller værternes facon falder i hans smag. Måske forekommer begge dele ham for poppet. Jørgen de Mylius kan dog sagtens se ironien selv: 'Mange af de unge hoveder lyder ens i dag...men stop, nu kommer jeg da til at lyde som nogle af de mavesure, fra dengang P3 startede!'Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram
  · Regeringen og DF vil beskære DR med 1/6  · -