Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Mylius fejret i Radiohuset
Onsdag 29. januar 2003
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Der var tætpakket i Radiohusets kantine, da Jørgen de Mylius onsdag eftermiddag blev fejret på 40-årsdagen for sin radiodebut. Johnny Reimar styrede de mange musikalske indslag, der bl.a. talte Cliffters, Brødrene Olsen og Bakkens Syngepiger.
Det var en overrasket og bevæget Jørgen de Mylius, der trådte ind i Radiohusets kantine i dag onsdag til det, han troede blot skulle være en mindre reception til markering af hans 40 år med udsendelser i DR. Uden hans vidende ventede der nemlig Mylius en vrimmel af musikalske overraskelser og gæster, skriver DR i en pressemeddelelse.

Johnny Reimar styrede som eftermiddagens toastmaster de mange indslag fra scenen: Bakkens Syngepiger gav et nummer for fuld udblæsning og udklædning. Lollipops, Brødrene Olsen, Tommy Seebach, Cliffters og Rudolph Hansen spillede til ære for Jørgen de Mylius. Klaus & Servants sang a capella deres egen Mylius-hymne. Og scenen fyldtes med en stribe af den danske popverdens kendte sangere, der sammen sang deres hyldest Mylius.

Og de var der alle sammen for at fejre ’Mylle’: Keld og Hilda, Birthe Kjær, Dorte Kollo, Peter Belli, Kandis, Peter A.G., Otto Leisner, Jørn Hjorting, Annette Klingenberg, Rock Nalle, Flemming Krøll, Tamra Rosanes, Etta Cameron, Richard Ragvald, Sigurd Barrett og Amin Jensen for nu blot at nævne et lille bitte udpluk af de mange, mange gæster. Der var desuden cd-hilsner fra Tom Browne og Cliff.

Radiodirektør Leif Lønsmann gav i sin tale bl.a. denne karakteristik af Jørgen de Mylius: ”Ingen enkeltperson har vel som du sat sit personlige præg på en hel – eller snart to – generationers musik- og radiooplevelser. Du har ændret og siden selv sat standarden for dansk musikradio. Du blev rollemodel, før ordet blev opfundet. Da du første gang kækt sagde ”hej” i stedet for farvel, ja så begyndte en hel generation at sige hej i stedet for farvel – og det gør vi stadig.”

Claus Hagen Petersen havde Jørgen de Mylius i clinch til en specialquiz med spørgsmål, der udelukkende handlede om det magiske år 1963. Det år Jørgen de Mylius den 29. januar gik i luften med sin første radioudsendelse – hitlisteprogrammet Top 20.

Med Jørgen de Mylius’ indtog i Danmarks Radio som ung gymnasieelev for 40 år siden, begyndte også en ny æra, hvor beat, rock og pop fik en fast og støt voksende plads i radioen.

Man kan læse hele historien om Jørgen de Mylius’ første år i DR på denne hjemmeside: www.dr.dk/p4/mylle.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram
  · Regeringen og DF vil beskære DR med 1/6  · -