Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Dårlige modtageforhold hæmmer fortsat kommerciel radio
Torsdag 30. januar 2003
Af Stig Hartvig Nielsen
 
I medieforliget blev der lagt op til, at de lokale radiostationer skulle have bedre sendeforhold, men sagen er gået i stå og de dårlige sendeforhold for de lokale stationer bruges som en af forklaringerne på, at DRs fire radiokanaler tiltrækker hele 68 pct. af al radiolytning i Danmark, mens de private kommercielle stationer kun får 28.1 pct. Adm. direktør for Sky Radio, Kasper Krüger (billedet), udtaler at den væsentligste årsag til de kommercielle stationerns lave andel er de dårlige modtageforhold.
”Tillykke til DR med den flotte lytterandel. 68 pct. er en meget høj andel, set i international sammenhæng, og den bekræfter desværre endnu engang, at lytterne i Danmark kun i meget begrænset omfang har adgang til private radiokanaler. Den væsentligste årsag til at privat radio har en relativ lav andel af lytningen er dårlige modtageforhold", siger Krüger og forklarer: " Når signalet ofte falder ud, når man lytter i bilen, er det ikke så underligt, at forbruget af de private radioer forbliver lavt".

"Hvis de store private radiostationer får adgang til at sende med mellem 10 og 30 kW, vil danskerne også adgang til høre de private stationer overalt – f.eks. på bil- og clockradioen - som supplement til DRs kanaler, der sender med op til 100 kW”, siger direktør Kasper Krüger, Sky Radio.

Han håber, at den helt nye medielovgivning vil sikre bedre modtageforhold for private radioer. Forligsparterne har nemlig i medieaftalen bedt om lige konkurrence mellem en ”robust privat” sektor på den ene side og public service radio på den anden side, og har lagt op til, at der skal ske en hævelse af sendestyrken for enkelte, konkrete lokalradioer.

Radionyt.com har haft aktindsigt i sagen hos IT & Telestyrelsen, og det kan konstateres at sagen tilsynelandende ligger helt og aldeles stille. Senest har styrelsen skrevet til Kulturministeriet den 9. oktober 2002 og gjort opmærksom på, at det ville tage op til 2½ år, hvis styrelsen skulle kigge på alle lokale radiostationer - og på den baggrund har styrelsen bedt ministeriet om en ny tilbagemelding - hvilket ikke er sket 3½ måned efter at brevet er sendt.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  � 2011
  � 2010
  � 2009
  � 2008
  � 2007
  � 2006
  � 2005
  � 2004
  � 2003
  � 2002
  � 2001  · USA: 'Homeland' slutter efter sæson otte
  · Nordisk tv-dramasamarbejde giver seerne adgang til nye dramaserier
  · Kan kendte mennesker have dårlige dage?
  · Ny TV 2 Zulu-serie solgt til udlandet
  · TV 2 klar med ny, stor e-sport-rettighed
  · Så er der igen bingo på TV 2
  · Børn ser mere DR end for 10 år siden
  · Ny sæson af 'Perfekte Steder'
  · Blachman på skemaet
  · Ny komedieserie på DR Ultra: 'Danmarks Største Youtuber'  · -