Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR mangler 89 mio. kr. - risiko for lukning af kortbølgetjeneste
Fredag 28. marts 2003
Af Stig Hartvig Nielsen
 
DR skal spare 89 mio. kr. i løbet af de næste tre år, heraf 36 mio. kr. indenfor 2004, skriver DRåben i dag. Ressourcedirektør Bent Fjord udtaler, at man i første række vil kigge på mulighederne for besparelser indenfor de teknisk-administrative områder, men Fjord lægger også op til, at DR vil svigte danske i udlandet ved at nedlægge DRs kortbølgetjeneste.
Danskere i f.eks. krigsområder, udsendte u-landsfrivillige i fattige tredjeverdens lande, danske anden- og tredjegenerations udvandere i f.eks. lande som Argentina der ikke har internetadgang, danske søfolk, danske rygsæksrejsende i fjerne afkroge af kolden og andre danske der ikke lige har rådighed over en pc med højhastighedsopkobling til internettet risikerer at blive tabere, hvis DR gør alvor af at nedlægge DRs kortbølgeudsendelser fra udgangen af 2003.

Bent Fjord siger i DRåben, at kortbølgetjenesten efterhånden har få - og dermed meget dyre - kunder. Det har i dag ikke været muligt at træffe Bent Fjord for en uddybning af den påstand. Der findes nemlig af gode grunde ingen lytterundersøgelser, der godtgør dette.

Vi ville også gerne have spurgt Bent Fjord om, hvorfor det skulle blive dyrere fra udgangen af 2003 at sende kortbølgeudsendelser til udlandet, end det er nu.

I virkeligheden er det det modsatte, der gør sig gældende. DR og NRK har nemlig i de sidste 20 år betalt ned på investeringsomkostningerne for anlæg af fire kortbølgesendere i Norge (og ikke én, som Bent Fjord påstår), og dermed vil det blive meget billigere at drive kortbølgesenderne i Norge fra 2004 end det har været hidtil.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram
  · Regeringen og DF vil beskære DR med 1/6
  · DR åbner kontor i Tyrkiet
  · TV 2 sender tv-serien 'Mercur'
  · Christoffer Emil Bruun bli'r ny redaktør
  · Ny reportageserie om fam. Pitzner på Zulu
  · Discovery køber op
  · Nyt underholdningsprogram på Kanal 4  · -