Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR måske legitimt bombemål for Irak
Fredag 28. marts 2003
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Danmark er i krig og det indebærer, at særlige krigsbestemmelser fra straffeloven er trådt i kraft. Irak og irakiske stats-borgere kan således rette bombeangreb mod militære danske installationer, og det vil være at betragte som straffri krigshandlinger. Professor i strafferet ved Københavns Universitet Vagn Greve siger til radionyt.com, at DR antageligt også ville kunne bombes af irakere. Selvom f.eks. Radiohuset og TV Byen folkeretsligt er at betragte som civile mål, vil det være svært at gøre gældende, da de allierede i krigen mod Irak netop har angrebet og bombet det irakiske radio- og tv's bygninger i Baghdad.
Vagn Greve siger videre, at vi har været vænnet til, at alle krige i de seneste år, altid er blevet udkæmpet på modstanderens territorium, men "krigslykken" kan vende, og der er derfor ingen garanti for at irakerne ikke kan ramme mål i de lande, der er gået i krig mod Irak. Og det vil vel at mærke være "lovlige krigshandlinger" - og ikke terror, understreger Greve videre.

Sikkerheden er skærpet i Radiohuset. Sikkerhedschef i DR, Søren Sjøgren Stoklund, oplyser til radionyt.com, at det er blevet indskærpet at DRs medarbejdere altid bærer synligt ID-kort og samtidigt er der checket op på adgangsforholdene ved de forskellige indgange til Radiohuset. Det handler først og fremmest om medarbejdernes sikkerhed, understreger sikkerhedschefen.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001  · Boxer opgraderer tre kanaler til HD - og sætter prisen lidt op
  · Ny dansk tegnefilmsserie på HBO Nordic
  · Ny dokumentarserie på Discovery om jagten på forsvundne narkomillioner
  · Ny DR K-serie om sorg
  · Danmark-Irland gav seerrekord for Kanal 5
  · 'Detektor' relanceres med to nye værter
  · Indblik i flygtninges ungdomsliv
  · Endnu en pris til 'Bitre druer'
  · Louise Wolff vender tilbage til DR
  · TV 2 taber EU-sag om statsstøtte  · -