Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR får hjælpesender i Randers
Torsdag 29. maj 2003
Af Karsten Jensen
 
Randrusianerne, der scanner FM-båndet for radiostationer finder stort set kun lokalradioer fortæller Århus Stiftstidende, men nu kommer der en hjælpesender til Randers, der giver bedre dækning til Østjyllands Radio. Årsagen til den manglende dækning er at Randers ligger i et hul, hvad angår radiobølger.
Finn Norring-Agerskov fortæller til avisen:
”Jeg kan køre hele båndet igennem uden af få fat i andet end Radio ABC og Alfa. Det hører ingen steder hjemme, at de skal overdøve hele frekvensbåndet, når man som jeg tilhører den generation, der gerne vil høre noget informativ radio med nyhedsudsendelser”, siger han siddende i sit køkken med en transistorradio.

Østjyllands Radio har længe kendt problemet og efter noget tovtrækning med Kulturministeriet er der altså en hjælpesender på vej i Randers.

”Den sag her er da også den, der har fyldt mest i de år, jeg har udfyldt mit job. Lige nu er vi bare utrolig glade for, at der endelig sker noget, og når den nye sender ryger op i Randers om et par måneder, skulle problemerne gerne forsvinde”, siger programchef Kirsten Vestergaard fra Østjyllands Radio.

Hun fortæller endvidere, at Østjyllands Radio jævnligt har vrede lyttere i røret, der ikke kan forstå, hvorfor man ikke kan modtage stationen visse steder i Randers. Forklaringen er, at Randers ligger midt mellem to DR regioner - Aalborg og Århus - og radiobølgerne fra den nærmeste sender, Søsterhøj i Århus, bliver ’kvalt’ af de lokale stationers sendemaster på vej ned i Gudenådalen, skriver Århus Stiftstidende.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram
  · Regeringen og DF vil beskære DR med 1/6
  · DR åbner kontor i Tyrkiet
  · TV 2 sender tv-serien 'Mercur'  · -