Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Mikkelsen afviser kritik af P5-P6 udbud
Torsdag 5. juni 2003
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Kulturminister Brian Mikkelsen (K) ser intet problem i, hvis de nye danske FM-radiokanaler ender på udenlandske hænder. Han afviser samtidig branchens klynk om uklare betingelser før auktionen om P5 og P6.
Der har i den senere tid fremkommet kritik af den manglende afklaring af betingelserne for de to kommende danske FM-kanaler - især det åbne spørgsmål, om P5 og P6 indenfor måske få år får konkurrence af op til 5-10 andre (mere eller mindre) landsdækkende radiokanaler. Denne tvivl har bl.a. betydet at de danske dagblade ikke vil byde på P5 og P6. Der har også været rejst stærk kritik af, at TV 2 har fået mulighed for at byde på P5 og P6 - før tv-stationen er blevet privatiseret.

Berlingske Tidende har spurgt Brian Mikelsen, om det hele ikke sker i fuldstændig omvendt rækkefølge?

"Først, så ville det selvfølgelig have været mest hensigtsmæssigt, hvis man havde besluttet sig for eller imod en replanlægning af FM-båndet - før auktionen. Men vi har et udvalg, som først skal kigge på hele frekvensstrukturen", siger Brian Mikkelsen, der forsiker, at i tilfælde af en frekvens-replanlægning, så er de kommende ejere af P5 og P6 sikre på, at de bevarer de vilkår, som de får fra starten.

Han hæfter sig videre ved, at der trods alt er 8, der gerne vil byde. "Der er jo ingen, der tvinger dem til det. Det er et frit land, hvor markedet må afgøre, hvad folk har lyst til at høre. Og jeg tror på, at P5 meget hurtigt vil etablere sig som en toneangivende station", siger Brian Mikkelsen.

Han siger samtidigt, at at han på radioområdet er ret ligeglad med, hvem der driver et P5 eller P6. "Jeg har ingen følelser i forhold til, om det kommer på udenlandske hænder. Det må jeg sige, det har jeg overhovedet ikke. Det vigtigste er, at de, der køber, leverer en kvalitet, så det bliver et reelt alternativ til Danmarks Radio", siger ministeren.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  � 2011
  � 2010
  � 2009
  � 2008
  � 2007
  � 2006
  � 2005
  � 2004
  � 2003
  � 2002
  � 2001  · USA: 'Homeland' slutter efter sæson otte
  · Nordisk tv-dramasamarbejde giver seerne adgang til nye dramaserier
  · Kan kendte mennesker have dårlige dage?
  · Ny TV 2 Zulu-serie solgt til udlandet
  · TV 2 klar med ny, stor e-sport-rettighed
  · Så er der igen bingo på TV 2
  · Børn ser mere DR end for 10 år siden
  · Ny sæson af 'Perfekte Steder'
  · Blachman på skemaet
  · Ny komedieserie på DR Ultra: 'Danmarks Største Youtuber'  · -