Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Radiobranchen har betalt én mia. kr. for meget i KODA-Gramex afgift
Torsdag 5. juni 2003
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Afgifterne for at spille musik i radioen er for høje, mener radiobranchen, som i et udspil til et nyt afgiftsystem hævder at have betalt én milliard kr. for meget for musikken fra 1982-2000, skriver Berlingske Tidende i dag. Kulturministeren opfordrer branchen til at rejse en sag.
Radioerne i Danmark er utilfredse med at skulle betale for at spille musik i forhold til, hvor mange der teoretisk kan høre et program i stedet for, hvor mange der rent faktisk hører det. Skønsmæssigt har radiostationerne efter den nuværende ordning betalt ca. en milliard kr. for meget til KODA og Gramex i forhold til forslag om et nyt beregningsforslag, som DR's radiodirektør Leif Lønsmann nu har samlet branchen omkring.

"Hidtil har KODA og Gramex opkrævet nye afgifter, når en ny station startede. Men de har undladt at reducere afgifterne for de kanaler, som samtidig mistede lyttere. Derfor er afgifterne steget voldsomt i forhold til danskernes reelle radioforbrug", forklarer Lønsmann til Berlingske.

Det nye forslag afvises af Gramex. Bjørn Juell-Sundbye, direktør for Gramex, udtaler: "Man må betale, for det man bruger, og ikke efter hvor mange lyttere. Det duer ikke, at man skal betale mindre for at lave et dårligt program, det vil jo svare til, at journalisten i så fald også skal have mindre i løn".

Hvis det ikke lykkes at få indgået en kollektiv aftale hurtigst muligt med KODA og Gramex er radiostationerne indstillede på, at opsige aftalerne med de to organisationer.

Kulturminister Brian Mikkelsen er også forskrækket over nogle af de udviklingstendenser, der er i betalingerne til KODA og Gramex. Han mener at radioerne bør tage en sag, og hvis en kendelse går branchen i mod, så er det jo en politisk sag. "For selvfølgelig har vi et ansvar - det står også i lovgivningen - for at sikre nogle fair vilkår på området. Og det er ikke bare et tag-selv-bord for KODA og Gramex. Det er også ud fra rimelighedsprincipper", fastslår Brian Mikkelsen.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  � 2011
  � 2010
  � 2009
  � 2008
  � 2007
  � 2006
  � 2005
  � 2004
  � 2003
  � 2002
  � 2001  · USA: 'Homeland' slutter efter sæson otte
  · Nordisk tv-dramasamarbejde giver seerne adgang til nye dramaserier
  · Kan kendte mennesker have dårlige dage?
  · Ny TV 2 Zulu-serie solgt til udlandet
  · TV 2 klar med ny, stor e-sport-rettighed
  · Så er der igen bingo på TV 2
  · Børn ser mere DR end for 10 år siden
  · Ny sæson af 'Perfekte Steder'
  · Blachman på skemaet
  · Ny komedieserie på DR Ultra: 'Danmarks Største Youtuber'  · -