Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Radio Aarhus dag markeres også i aften
Tirsdag 10. juni 2003
Af Stig Hartvig Nielsen
 
I aften kl. 18 er det præcis 20 år siden, at Radio Aarhus gik i luften for første gang. Det markeres på Radio DÅB i dag kl. 9-18, hvor der sættes fokus på de mere alternative programmer. I aften mellem kl. 18 og 24 sender Radio Øst FM i Hinnerup en noget bredere jubilæumsudsendelse, der bl.a. bringer klip fra åbnings-programmet og også omhandler de mere populære programmer så som Serviceredaktionen, Top 20 og ikke mindst natradio-programmerne.
Frem til den officielle åbning den 19. juni 1983 kl. 18.00 blev lytterne på Radio Aarhus' frekvenser underholdt af Molle og Steffen Jensen (der senere blev TV 2s udsendte korrespondent i Mellemøsten).

Ved den officielle åbning kl. 18 var der bl.a. taler af Thorkild Ibsen (daværende kulturrådmand i Århus), Villy Juul (formand for lokalradionævnet) og Kaare Sørensen (en af de oprindelige initiativtagere til Radio Aarhus).

Radio Aarhus fik lov til at leve i knapt 4 år og lukkede den 3. maj 1987. Radioen gik konkurs, da byrådet i Århus trak tæppet væk under den ellers så succesrige åbne radiostation. I radioens sidste leveår var stationen dog også præget af stor intern splid og ballade, og en anden stærkt medvirkende årsag til nedturen var svigtende indtægter fra radiobingo.

Radio Aarhus var på mange måder med til at skrive dansk radiohistorie. Ikke alene var radioen - takket været Århus byråds beslutning om at give radioen tilskud i 1983 - den direkte årsag til, at der blev udløst et tilsvarende statsligt tilskud, og dermed at hele forsøgsordningen med lokalradio blev sat i værk.

Radio Aarhus var også banebrydende i dets åbenhed, hvor alle kunne komme og lave radioudsendelser og dermed i at bryde barrieren til radiomediet ned. Populære programmer som 'Serviceredaktionen' med Stig Hartvig Nielsen og Poul Foged (billedet), Top 20, dagsredaktionerne, Natekspressen (fredag) var også helt nyskabende i Danmark i 1983 og mens DR stoppede udsendelserne kl. 24 midnat introducerede Radio Aarhus musik og debat i en ny natradio alle ugens dage, der ligeledes blev særdeles populær.

I aften mellem kl. 18 og 24 vil lytterne i Østjylland fra Radio Øst FM i Hinnerup (106.0 MHz og 107.6 MHz) kunne høre en præsentation af Radio Aarhus med Søren Dahl - tilrettelagt ag Søren Dahl og Allan Krautwald.

Man vil bl.a. kunne høre uddrag af følgende:
-Radioens Åbning 10. juni 1983
-Radioens Lukning 3. maj 1987
-Nye Dimensioner
-Dødsredaktionen
-Søndag, mandag og torsdag natradio
-Kajs Kedelige Quiz
-Det Musikalske Museum
-Serviceredaktionen
-Top 20
-Natekspressen
-Den Gyldne Nat
-Krautwalds Kompressor Show
og meget meget mere.

Århus Stiftstidende skriver i dagens udgave om Århus Nærradio, der dog formelt først startede nogle dage senere end Radio Aarhus.

Århus Nærradio eksisterer formelt stadig, og er i øvrigt - så vidt vides - den eneste station i Danmark fra dengang som har samme bestyrelse. Radioen sender ikke selv mere, men udsender The Voice. Af hensyn til det lokale radionævn i Århus er man tvunget til at sige "The Voice - på Århus Nærradio".

Hele artiklen kan læses her: http://www.stiften.dk/artikel:aid=117540


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  � 2011
  � 2010
  � 2009
  � 2008
  � 2007
  � 2006
  � 2005
  � 2004
  � 2003
  � 2002
  � 2001  · USA: 'Homeland' slutter efter sæson otte
  · Nordisk tv-dramasamarbejde giver seerne adgang til nye dramaserier
  · Kan kendte mennesker have dårlige dage?
  · Ny TV 2 Zulu-serie solgt til udlandet
  · TV 2 klar med ny, stor e-sport-rettighed
  · Så er der igen bingo på TV 2
  · Børn ser mere DR end for 10 år siden
  · Ny sæson af 'Perfekte Steder'
  · Blachman på skemaet
  · Ny komedieserie på DR Ultra: 'Danmarks Største Youtuber'  · -