Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Sky Radio går efter at blive nr. 1
Onsdag 25. juni 2003
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Ritzau har været en tur i Nederlandene og talt med Sky Radio og Talpa Radio. Hverken hos Sky Radio, som på bare 15 år er blevet den største radiostation i Nederlandene, eller hos Talpa, er der nervøsitet at spore. Begge stationer er overbeviste om, at der er lagt i ovnen til en dundrende succes, når de til november går i luften i Danmark og dermed for første gang nogensinde bryder DRs landsdækkende monopol.
"Vores plan er at blive førende på det danske radiomarked i løbet af to år", siger Sky Radios internationale direktør, Martin Banga, til Ritzau.

Sky's ambitioner er baseret på grundige undersøgelser, der viser, at der ligger op mod 250 mio, kr., som blot venter på at blive omsat til radioreklamer.

Martin Banga forventer, at de kommercielle radiostationers brud på DR's monopol vil fordoble andelen af radioreklamer i Danmark fra de nuværende knap 2 pct. til 4. pct. i løbet af få år. Han vil dog først betegne Sky Radio i Danmark som en stor succes, når stationen har opnået mere end 150 mio. kr. i reklameindtægter om året, skriver Ritzau videre. Men det er heller ikke urealistisk, mener Martin Banga:

"Ingen havde nogensinde regnet med, at vi skulle blive så store i Holland, som vi er i dag. Men det har vist sig, at vores største styrke er vores kontinuitet. Vi har altid spillet de sange, som lytterne har ønsket at høre. Og så lytter vi aldrig til kritik. Vi lytter aldrig til dem, der siger, at det er for meget at spille Celine Dion seks gange om dagen. Vi lytter udelukkende til vores lyttere", siger Martin Banga.

Sky Radio bruger circa 30 mio. kr. årligt på Music Call Outs. Hver uge ringer man til 100 tilfældige lyttere for at høre, hvilke sange de ønsker spillet i æteren. I Sky Radios playliste er der 1.200 sange.

Martin Bange er klar over at der ligger særlige krav for FM5 nettet: "Vi har lovet at bringe nyheder, og hvorfor i alverden skulle vi ikke leve op til det krav? Vi er klar over, hvad vi bød på, og vi ved, hvilke forpligtelser vi sagde ja til. Folk vil have pålidelige nyheder, og jeg mener faktisk ikke, at det er op til kulturministeren at bedømme, hvad der er god eller dårlig information. Det er op til lytterne", slår Sky-direktøren fast overfor Ritzau.

Ritzau har også besøgt Talpa Radio's hovedkvarter i Nederlandende - samme sted, som huser Nordzee FM. Op Nordzee har man en playliste med 400 numre, og de er - ligesom hos Sky Radio - fundet gennem Call Outs. Nyhederne på Nordzee FM leveres - i oplæst stand - fra nyhedsbureauet ANP.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram
  · Regeringen og DF vil beskære DR med 1/6
  · DR åbner kontor i Tyrkiet
  · TV 2 sender tv-serien 'Mercur'
  · Christoffer Emil Bruun bli'r ny redaktør
  · Ny reportageserie om fam. Pitzner på Zulu
  · Discovery køber op  · -