Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


SBS truer Sky Radios økonomiske grundlag
Fredag 18. juli 2003
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Sky Radio risikerer helt at miste sit økonomiske grundlag efter SBS Radio i går købte sig til en foreløbig førende markedsposition. Medieforsker Per Jauert vurderer, at Sky Radio måske aldrig får overskud på sin nyerhvervede radiostation P5 i hele koncessionsperiodens otte år, hvor Sky skal betale i alt 432 mio. kr. til statskassen, mens SBS ikke skal betale en krone.
Medieforsker, Per Jauert fra Aarhus Universitet siger til Berlingske Tidende, at hvis Sky Radio agter at køre med det velkendte koncept, så har SBS Radio nu en klar fordel.

Selv om Sky Radio har et forspring på en 78 pct. dækning af befolkningen, så kommer SBS tæt på med 66 pct. Til gengæld skal SBS ikke betale koncessionsafgift.

"Det betyder, at SBS Radio har et massivt forspring. Og i værste tilfælde, så kommer Sky Radio aldrig nogensinde til at få et overskud på sin forretning i hele koncessionsperioden på otte år", siger Per Jauert til Berlingske. Han mener Sky Radio har overvurderet vækstmulighederne indenfor radioreklame.

Adm. direktør for Sky Radio, Kasper Krüger, er dog ikke rystet. Han siger til Berlingske: "Der kommer nok til at gå to-tre år før vi begynder at tjene penge. Men man skal huske, at ingen af SBSs frekvenser sender i samme gode DR-kvalitet, som vi får med den landsdækkende sendetilladelse. De skal bruge 250 lokalradiofrekvenser for bare at få samme dækning, som vi har. Og der er Voices overtagelse af Clear Channel bare et lille stykke på den vej" - opg tilføjer, at selv om SBS nu er tilstede i alle danske storbyer, "så ligger senderne ikke direkte i storbyerne, men i forstadskommuner".


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  � 2011
  � 2010
  � 2009
  � 2008
  � 2007
  � 2006
  � 2005
  � 2004
  � 2003
  � 2002
  � 2001  · USA: 'Homeland' slutter efter sæson otte
  · Nordisk tv-dramasamarbejde giver seerne adgang til nye dramaserier
  · Kan kendte mennesker have dårlige dage?
  · Ny TV 2 Zulu-serie solgt til udlandet
  · TV 2 klar med ny, stor e-sport-rettighed
  · Så er der igen bingo på TV 2
  · Børn ser mere DR end for 10 år siden
  · Ny sæson af 'Perfekte Steder'
  · Blachman på skemaet
  · Ny komedieserie på DR Ultra: 'Danmarks Største Youtuber'  · -