Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


6 medarbejdere på Radio Victor fyret
Tirsdag 29. juli 2003
Af Stig Hartvig Nielsen
 
JydskeVestkysten, der er i færd med at opbygge et net af lokale radiostationer i Syd- og Sønderjylland - og som 1. juli overtog Radio Victor i Esbjerg, har fyret seks medarbejdere på Radio Victor i Esbjerg, oplyser DR Syd. Det sker iflg. JV i et forsøg på at få økonomien i orden. Ny leder af Radio Vitcor og Radio Holsted bliver Helene Hartvig Nielsen. Samtidigt nedlagde avisens 130 redaktionelle medarbejdere arbejdet i går pga. uklarhed omkring videreanvendelse af de skrivende journalisters stof - samt det forhold at de ansatte på Radio Victor er uorganiserede.
På et fagligt møde på Hotel Rødding i går eftermiddag vedtog JydskeVestkystens 130 redaktionelle medarbejdere, at forlange en klar aftale med ledelsen om brug af deres stof i andre medier. Iflg. TV Syd mangler avisen endnu at få aftaler om radiomedarbejdernes organisering og om at radioerne kan benytte de artikler, der skrives af avisens medarbejdere.

Medarbejderne ønsker også at få overenskomstdækket de nye arbejdspladser på de elektroniske medier og Dansk Journalistforbund (DJ) går nu ind i sagen. Der er iflg. TV Syd aftalt møde med JydskeVestkystens ledelse og DJ på torsdag.

JydskeVestkysten skriver selv i dag om situationen, at en ny struktur nu er på plads med både radio, netavis og den trykte avis, og at der er gennemført en række organisationsændringer på radiostationerne "for at indrette strukturen på den fremtid, der byder på et tæt samspil med den trykte og elektroniske JydskeVestkysten".

"Vi har desværre i den forbindelse måttet sige farvel til seks medarbejdere på Radio Victor. Det bunder i økonomiske forhold og sker for at tilpasse strukturen til den fremtid, der venter", fortæller Mette Bock, ansvarhavende chefredaktør og administrerende direktør på JydskeVestkysten.

Radio Victors hidtidige salgschef, Helene Hartvig Nielsen er udnævnt til daglig leder af Radio Victor/Holsted. Efter planen flytter radiostationen ind hos JydskeVestkysten på Banegårdspladsen i Esbjerg senest ved årsskiftet.

Samtidig med ændringerne af organisationen på Radio Victor/Holsted har JydskeVestkysten også fået et nyt medlem af chefredaktionen: Peter Gram indtræder i chefredaktionen med særligt ansvar for radiojournalistikken.

Som tidligere omtalt på radiontyt.com betyder den nye struktur på Radio Victor/Radio Holsted, at radioens hidtidige adm. direktør Torben Lodberg - efter eget ønske - skifter til en stilling som marketingschef for JydskeVestkysten. Torben Lodberg har stået i spidsen for Radio Victor siden januar 1994. Radioens program- og redaktionschef, Lotte Søgaard, er blevet fyret, efter 13 års radioarbejde i Esbjerg. Hun blev i 1990 ansat som stationsleder for Radio Sundbo A/S, der netop var blevet dannet efter at Esbjerg Ugeavis havde skudt ny kapital i arbejderbevægelsens skrantende Radio Sundbo AMBA. I 1994 blev Radio Sundbo fusioneret med Radio Victor.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  � 2011
  � 2010
  � 2009
  � 2008
  � 2007
  � 2006
  � 2005
  � 2004
  � 2003
  � 2002
  � 2001  · USA: 'Homeland' slutter efter sæson otte
  · Nordisk tv-dramasamarbejde giver seerne adgang til nye dramaserier
  · Kan kendte mennesker have dårlige dage?
  · Ny TV 2 Zulu-serie solgt til udlandet
  · TV 2 klar med ny, stor e-sport-rettighed
  · Så er der igen bingo på TV 2
  · Børn ser mere DR end for 10 år siden
  · Ny sæson af 'Perfekte Steder'
  · Blachman på skemaet
  · Ny komedieserie på DR Ultra: 'Danmarks Største Youtuber'  · -