Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Radioen er bedste medie i krig
L�rdag 31. januar 2004
 
Tre erfarne krigsreportere diskuterede og fortalte om radioens styrker som medie, når krige bryder ud. Jørgen Skakke, Dan Damon og Thomas Hjortsø blev hurtigt enige om, at radioen bedst formidler den ultimative konflikt. Både i de umiddelbare reportager og de efterbearbejdede analyser er radioen bedst var det indtryk man fik, da radioen gik i krig til Radio Days 04.
Mere kontrol, mindre information og Hollywood er nogle af de udfordringer krigsreportere står overfor, når de har overvundet de umiddelbare farer i en krigszone. De tre krigsreportere Dan Damon fra BBC, Jørgen Skakke og Thomas Hjortsø fra DR diskuterede radiodækning af krige på Radio Days 04.

Det tog ikke længe for de tre reportere at blive enige om, at radioen er det bedste medie, når konsekvenserne af en krig skal formidles.

Dan Damon, der blandt andet har dækket krigen i Irak, mente, at tv ikke på samme måde kan bruges til at forklare krigens baggrund og konsekvenser.

"Billederne kommer i vejen. For tv er det en jagt på stadig stærkere billeder", sagde Dan Damon. Han frygtede, at vi i fremtiden kan komme til at se tv-reportere, der går så tæt på kampene, at de risikerer at blive dræbt under direkte udsendelser. På grund af presset for at få de intense billeder bliver konsekvenser og baggrundshistorier nedprioriteret af tv, var Dan Damons teori.

Et af de største problemer for krigsreporterne er, at militæret ikke kommer med brugbare oplysninger og at reporterne er embedded med den ene part. Jørgen Skakke, der dækkede Vietnam-krigen, som en af de eneste danske reportere, mente at udviklingen med større kontrol fra militæret vil fortsætte.

Dan Damon har lavet programmer om det amerikanske militærs samarbejde med Hollywood. Han mente, at det kunne være et problem med den stigende kontrol og iscenesættelse af krige. Alligevel så han ingen anden udvej end at gå ind på de betingelser, der bliver stillet af de militære samarbejdspartnere, for at komme tæt på konflikten.

"Jeg er ikke imod embedded-reporting. Det kan virke, hvis journalisten vil det. Reporteren skal benytte muligheden for senere at tage tilbage til de steder, hvor kampene har foregået", sagde Dan Damon.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  � 2011
  � 2010
  � 2009
  � 2008
  � 2007
  � 2006
  � 2005
  � 2004
  � 2003
  � 2002
  � 2001  · Fremgang for TV 2
  · Ny DR1-dokumentar: 'Talentet – hele familiens kamp'
  · Ny sæson af 'Sukkertoppen' på TV 2
  · DR tager rundt i sommerlandet
  · Maria Månson ny vært for 'Gejst' på DR1
  · Louise Wolff skifter fra DR til TV 2
  · TV 2 køber flere håndboldrettigheder
  · Boxer TV fortsætter med digitalt tv
  · Kærester med landsholdet
  · Discovery satser stort på golf