Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Monopolbruddet til debat
L�rdag 31. januar 2004
 
Det var et tæt pakket Studie 4 i Radiohuset, der ved Radio Days ’04 lagde lokale til topmødet med de fem største aktører på det danske radiomarked. Her blev det debatte-ret, hvad bruddet på DRs monopol har betydet for især musik- og nyhedsområderne.
Profilens Kurt Strand agerede i vanlig skarp stil interviewer og ordstyrer, da han debatterede med Jim Receveur (Radio 100 FM), Eric Hansen (The Voice - SBS Radio), Leif Lønsmann (DR), Peter A. Petersen (RadioNet - Nordjyske Medier), Kasper Krüger (Sky Radio) og medieforsker Per Jauert.

”Jeg savner noget væsentligt ved monopolbruddet. Nyhedsdækningen på de nye kommercielle stationer er uhyre tynd - og ikke noget reelt brud på DRs nyheder.”

Ordene kom fra medieforsker Per Jauert, og så var debatten om nyhedsdækningen efter monopolbruddet skudt i gang. Ikke overraskende var de kommercielle stationers repræsentanter uenige i Per Jauerts udmelding og hævdede, at de med deres egne journalistiske redaktioner netop var et alternativ til DR. Som Sky Radios Kasper Krüger udtrykte det: ”For langt de fleste nyheders vedkommende er de jo de samme alle steder. Men indimellem er der små forskelle i dækningen og prioriteringen - og det er det, der gør forskellen.”

I samme omgang gjorde Leif Lønsmann det også klart, at han absolut er opmærksom på de kommercielle radioers nyhedsdækning og deres formåen. ”De har jo store mediemaskiner i ryggen,” pointerede han med henvisning til bl.a. Sky Radios samarbejde med Ritzaus Bureau og The Voices ditto med Berlingske Tidende.

Anden runde af den underholdende debat fokuserede på musikken, og her var der for en sjælden gangs skyld enighed i hele panelet: Lytterne bliver hentet ved, at man som radio spiller den rigtige musik - så kan de godt bære over med, at nyhederne er mindre gode. Det er musikken, der er det væsentlige. Mindre overraskende var Kasper Krügers udmelding om, at ”vi spiler det, lytterne vil have” - og Leif Lønsmann modsatte holdning: at man skulle turde tage flere chancer og overraske. En rolle han, for musikkens vedkommende, mener stort set stadig er forbeholdt Danmarks Radio.

Ud fra et musikmæssigt synspunkt kunne Radionets Peter A. Petersen godt se, at det var en bagside af monopol-medaljen: ”I bestræbelserne på at kunne være med på det nuværende marked, ligner radioerne mere og mere hinanden. Tidligere turde vi mere med musikken - og det gør vi nok ikke i dag.”

Idealistisk set ville Peter A. Petersen gerne rette op på den nuværende situation, men gjorde opmærksom på, at der blandt andet med de nuværende KODA/Gramex-afgifter ikke er økonomiske muligheder for at starte mere specialiserede søsterkanaler op - uanset hvor stort ønsket så end måtte være.

Foto: Kurt Strand, Jim Receveur og Kasper Krüger.

Videoklip fra topmødet:
http://www.radiodays.dk/2004/billeder/MOV01095.MPG
http://www.radiodays.dk/2004/billeder/MOV01103.MPG

http://www.radiodays.dk/2004/billeder/MOV01104.MPG
http://www.radiodays.dk/2004/billeder/MOV01105.MPG

http://www.radiodays.dk/2004/billeder/MOV01106.MPG
http://www.radiodays.dk/2004/billeder/MOV01108.MPG

http://www.radiodays.dk/2004/billeder/MOV01110.MPG
http://www.radiodays.dk/2004/billeder/MOV01111.MPG

http://www.radiodays.dk/2004/billeder/MOV01112.MPG


Klik på videoklipne - eller højreklik på dem og vælg 'Gem destination'.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  � 2011
  � 2010
  � 2009
  � 2008
  � 2007
  � 2006
  � 2005
  � 2004
  � 2003
  � 2002
  � 2001  · Fremgang for TV 2
  · Ny DR1-dokumentar: 'Talentet – hele familiens kamp'
  · Ny sæson af 'Sukkertoppen' på TV 2
  · DR tager rundt i sommerlandet
  · Maria Månson ny vært for 'Gejst' på DR1
  · Louise Wolff skifter fra DR til TV 2
  · TV 2 køber flere håndboldrettigheder
  · Boxer TV fortsætter med digitalt tv
  · Kærester med landsholdet
  · Discovery satser stort på golf