Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DAB-optimisme i år
L�rdag 31. januar 2004
 
Hvis man skal tro DR og radiobranchen kommer gennembruddet for DAB-radioerne i år. Men den digitale radio mangler stadig den merværdi, som skal få lytterne til at skifte den analoge radio ud. Merværdi er mange ting og til Radio Days 04 luftede tre kreative kapaciteter deres bud på DAB i fremtiden. Ideerne strakte sig fra DAB-aoke til World Wide DAB, men hele tiden med lytterens valgmuligheder i fokus.
Det var en optimistisk prognose, der åbnede Radio Days 04s kreative konkurrence i DAB ideer. Karen Marie Zeuthen (billede), programchef for DAB og netradio i DR, fortalte, at DR og radiobranchen vurderer, at der vil være mellem 50.000 og 70.000 DAB radioer i Danmark ved udgangen af 2004. I dag er tallet omkring 7.000.

Med den positive prognose som udgangspunkt blev der lagt op til, at DAB-radioen skal udvikles, så lytterne får mere udbytte af den digitale radio end af den gamle analoge.
På Radio Days 04 var tre kreative kapaciteter blevet bedt om at 'battle' på ideer til, hvad DAB kan bruges til.

Mikkel Weider fra Art of Crime, der producerer interaktive spil og tegnefilm, havde lavet meget konkrete bud på, hvordan DAB kan bruges. Blandt andet havde han udviklet en miniudgave af tv-konceptet "Hit med Sangen", som lytteren spiller på radioens display. Spillet går ud på at gætte næste sang i radioen ved hjælp af stikord, som bliver vist på radioens display.

Anderledes store armbevægelser kom fra en anden af de tre, der skulle komme med forslag. Bo "Bomuld" Hamilton-Wittendorf fra branding- og kommunikationsfirmaet Haptic havde ikke ladet sig begrænse af de standarder DAB fungerer under i dag.

Han skuede ud over de teknologiske forhindringer og forestillede sig blandt andet en kombination af Folkeuniversitet, DK-4 og P1 på en 'DAB-Uni' undervisningskanal, en karaoke-funktion på 'DAB-Aoke', en turistfunktion på 'DAB-Mark' og en 'DAB-Drama' med interaktivt radiodrama, der fungerer ved at lytteren efter hver scene skal træffe et valg for hovedpersonen.

- Lytteren har hele tiden oplevelsen af at være med til at bestemme, sagde Bo "Bomuld" Hamilton-Wittendorf om den interaktive dramaidé.

Den sidste gæst, der kom med forslag til Radio Days 04, var Niels Aalbæk Jensen fra Zentropa Kommunikation. Han foreslog, at man i stedet for at tænke DAB i Danmark skulle se teknikken som en mulighed for at få et sammenhængende DAB-net i hele Europa og senere i hele verden.

Den kreative kamp blev afgjort ved afstemning, da ideerne var blevet præsenteret. Vinderen af battlen blev Bo "Bomuld" Hamilton-Wittenberg, som formentlig scorede et par lette point ved tilhørerne, da han startede sin præsentation med et billede af et tysk øl-mærke med navnet DAB.

Links til videooptagelser:
http://www.mildrecords.com/video/MOV01127.MPG
http://www.mildrecords.com/video/MOV01128.MPG
Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  � 2011
  � 2010
  � 2009
  � 2008
  � 2007
  � 2006
  � 2005
  � 2004
  � 2003
  � 2002
  � 2001  · Fremgang for TV 2
  · Ny DR1-dokumentar: 'Talentet – hele familiens kamp'
  · Ny sæson af 'Sukkertoppen' på TV 2
  · DR tager rundt i sommerlandet
  · Maria Månson ny vært for 'Gejst' på DR1
  · Louise Wolff skifter fra DR til TV 2
  · TV 2 køber flere håndboldrettigheder
  · Boxer TV fortsætter med digitalt tv
  · Kærester med landsholdet
  · Discovery satser stort på golf