Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Lytternes bedste ven er den personlige radiovært siger Tracy Johnson
Lørdag 31. januar 2004
 
Talent er vigtigere end nogensinde, for kun talent kan adskille de forskellige stationer og skabe et forhold til lytterne. Tracy Johnson, stationsleder i Californien og ekspert i rekruterring og udvikling af radioværter gav på Radio Days 2004 sit bud på at tiltrække og fastholde lyttere i en konkurrencetid; Talentet for personlighed som radiovært.
Tracy Johnson, der bl.a. er leder af radiostationen KFMB i San Diego, gav ud fra sine to bøger ”Morning Radio 1 + 2” gode råd om hvordan man finder og udvikler den gode, personlige radiovært.

Værtene er i en mangfoldig radioverden et specielt godt kort på hånden, fordi de ikke kan kopieres på samme måde som et koncept, mener Tracy Johnson. Desuden mener han, at folk knytter sig stærkere til kendte radioværter end andre kendisser, de ellers kender til. Noget han selv udnytter på sin radiostation, hvor de gode radioværter behandles som de kendisser, der skal være radioens ansigt udadtil.

Vil man teste, om man selv indeholder potentiale som en god personlig radiovært, kommer her Tracy Johnsons top-tre over nødvendige kvaliteter. Man skal først og fremmest være ”likable,” det vil sige sympatisk og tiltalende.

Derudover skal man være ægte – ”real people not fake”. Ikke noget, der blot betyder, at man snakker løs om sig selv og sine meninger. Raffinementet består i at fortælle om det, man oplever eller blot kunne have oplevet. Her er en lodret løgn i orden, mener Tracy Johnson, blot det virker sandsynligt, at man har oplevet det, man fortæller om.

Endelig skal man kunne være underholdende. Ikke i den forstand, at man er konstant morsom, men man skal være i stand til at gøre alt interessant.

Tracy Johnson skriver i øjeblikket på sin tredje bog om radiotalenter. Den forventes at udkomme i slutningen af året.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001  · 'Kørelærerne' - ny serie på TV 2 Zulu
  · 'Forsidefruer' vender tilbage
  · Kopi af DR-serie hitter i Sverige
  · Singler dater - i undertøj - på Zulu
  · Bedste sæsonstart for 'Badehotellet'
  · Danske tv-serier samler befolkningen - efterhånden også på TV 2
  · Er lykken flere kærester - spørger TV 2
  · Meyerheim træder ud i virkeligheden
  · DR vil udfordre børns stjernedrømme
  · 'Din geniale krop' på DR1  · -