Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


P4-program hædret med pris
Tirsdag 30. marts 2004
Af Karsten Jensen
 
Da Danske Jazz-, Beat- og Folkemusikautorer (DJBFA) mandag holdt generalforsamling og hædersprisfest i Den Grå Hal på Christiania, faldt der både hæder og kroner af til 'Det er dansk'-redaktionen på DR P4.
Redaktionen består af journalisterne Kurt Baagø og Søren Rebbe fra DR Regionalen - og indtil for nylig også af Palle Aarslev. De tre får prisen på 15.000 kroner for den særlige indsats, de har gjort for at fremme dansk musik.

I sin tale i forbindelse med prisuddelingen kaldte DJBFA's formand, Arne Würgler, de tre prismodtagere for "nysgerrige, åbne og fordomsløse forkæmpere for al slags dansk musik", og samtidig fremhævede han, at DR er blevet bedre til at fortælle historien om dansk musik og ikke mindst spille den.

"Op igennem 90'erne var vi nogle, som afsluttede alle vore sætninger med, "at for øvrigt burde DR spille mere dansk musik"... Vi oplevede et stort misforhold mellem, hvad der skete alle andre steder og dét, der skete på Rosenørns Allé. Rent ud sagt gik kritikken på, at DR ikke levede op til sin public service-forpligtelse om at afspejle dansk kultur og identitet og at skabe dialog og sammenhæng... DR opfyldte ikke sine egne mål. Hvad gjorde man så? Jo, man tog faktisk sagen alvorligt - og man gjorde noget," sagde Arne Würgler og fremhævede "Det er dansk" som en udsendelse, "hvor grænserne mellem genrerne forsvinder."

'Det er dansk' sendes alle dage undtagen lørdag på P4 fra klokken 18.10-19. Hvor de seneste opgørelser fra DR viser, at hver anden plade på P4 er dansk, er musikken 100 procent hjemlig avl i 'Det er dansk', og tonerne er normalt inden for genrerne pop, rock, folk, blues, country, viser og sange.

Foto: Søren Rebbe & Kurt Baagø.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram
  · Regeringen og DF vil beskære DR med 1/6
  · DR åbner kontor i Tyrkiet
  · TV 2 sender tv-serien 'Mercur'  · -