Radio Silkeborg kårer årets dummeste kriminelle i sendeområdet
Fredag 28. december 2007
Af Stig Hartvig Nielsen

Alle ved at kriminelle ikke altid hører til blandt de skarpeste knive i skuffen. Men hvert år er der alligevel nogle der stikker ud. På Radio Silkeborg har året været fyldt med historier der får almindeligt begavede mennesker til at ryste på hovedet - af og til med et lille smil på læben. Nogle kriminelle er nemlig dummere end politiet tillader. 'Morgen Compagniet' på Radio Silkeborg satte en afstemning igang: Hvem var årets dummeste kriminelle i 2007?

Var det:
A) Indbrudstyv gik igennem taget!
Personalet på en tankstation i Silkeborg gjorde store øjne da der en dag først i december, pludselig stak et par ben ned igennem loftet! En 25 årig mand var kravlet op på taget, havde fjernet nogle tagplader for at komme ned i værkstedet. Men under indbrudsforsøget trådte han igennem loftsbeklædningen til butikken.

Eller:
B) Glemte sin mobiltelefon!
En gerningsmand brød midt i juni måned ind i Punkt 1 i Skanderborg. Han stjal en PH-lampe og 2 Louis Poulsen bordlamper. MEN: Da han forlod butikken - forlod han også sin mobiltelefon i Punkt 1!

Eller:
C) Tyv stjal tyvekoster - fra politiet!
En ung tyveknægt var stukket af fra Sønder Omme Statsfængsel - brugte sin selv-valgte frihed til at begå indbrud på Fynsgade. Han blev anholdt og sendt til afhøring på politigården. Under afhøringen blev han et øjeblik ladt alene i afhøringslokalet sammen med nogle af beviserne. Da betjentene vendte tilbage tog det dem ikke lang tid at opdage at nogle af beviserne var væk!

Morgen Compagniet på Radio Silkeborg - Bo Linde og Søren Christiansen - syntes helt klart C!

Men lytterne ville det anderledes og stemte B ind som vinder af den tvivlsomme titel.

Bo Linde fortæller til radionyt.com, at det var en sjov ting at køre i årets sidste morgenradio - og fra Radio Silkeborg er idéen hermed givet videre.

Bo Linde slutter med at sige, at "måske kunne man indgå et slags samarbejde og kåre DANMARKS dummeste kriminelle?"