P2 Prisen 2008 - første prisfest i det nye
DR-koncerthus

Torsdag 28. august 2008
Af Stig Hartvig Nielsen

P2 uddeler 'P2 Prisen 2008', som sætter fokus på danske musikere og musik fredag den 19. september. Det er den første prisfest i det nye DR koncerthus.

En fagjury har hele denne sommer lyttet på et års høst af danske, klassiske cd-udgivelser, udgivet indenfor koncertsæsonen 2007-2008. Juryen har nomineret 6 danske cd-udgivelser indenfor 2 kategorier, ’Årets Danske Orkesterudgivelse’ og ’Årets Danske Kammermusikudgivelse’.

Musikredaktør i DR Medier, Hans Peter Larsen, ser frem til kanalens årlige hyldest af den danske, klassiske musik:

"Det er selvfølgelig noget vi glæder os meget til. Hver dag året rundt på P2 sender vi danske cd’er og koncerter med danske musikere. Men een gang om året - med P2 Prisen - sætter vi et særligt fokus på den danske klassiske musik og de ildsjæle der skaber, spiller, udgiver og formidler den. At skabe opmærksomhed og glæde omkring klassisk musik er en af vores vigtigste målsætninger som en radiokanal med en bred klassisk musikprofil. P2 Prisen er vores årlige fejring af de bedste og mest populære danske udgivelser."

Dette års P2 Pris overrækkes i forbindelse med en Golden Days-koncert, meget passende i det nybyggede DR koncerthus’ Studie 2, fredag den 19. september kl. 20, hvor DR UnderholdningsOrkestret dirigeres af Stamatia Karampini med sangerne Kari Postma og Christian Hjelm som solister.

Mette Greiffenberg, kendt fra P2 Koncerten, er vært ved koncerten og prisuddelingen i det flunkende nye studie, hvor akustikken betegnes som intet mindre end fremragende.

Golden Days Festivalen, som koncerten udgør en del af, løber i år fra den 5. til 21. september, og årets tema er Mellemkrigstidens København.

I uge 36 og 37 kan man høre de nominerede i de to hovedkategorier, ’Årets Danske Orkesterudgivelse’ og ’Årets Danske Kammermusikudgivelse’ i P2 Morgenmusik, som sendes fra kl. 6.05-9.00, P2 Formiddag, som sendes fra kl. 9.07-12.00 samt Amadeus, som sendes fra kl. 16.10-19.00.

P2 sender i forbindelse med P2 Prisen desuden et portræt af musikerne bag de nominerede cd’er. Portrættet sendes den 12. samt d. 14.-18. september, kl. 19.00 - 19.15.


Foto: Koncerthusets spritnye Studie 2 udgør en fornem akkustisk ramme om P2 Prisen 2008. (Fotograf: Niels Erik Lund)