Sky Radio streamer igen pĂĄ nettet
Onsdag 21. januar 2004
Af Karsten Jensen

Nu er Sky Radio igen klar med direkte stream på internettet. Når det har taget tid for Sky Radio, at levere et stream hænger det sammen med, at man først skulle have hele rettighedsspørgsmålet afklaret, forklarer programchef Eik Frederiksen til radionyt.com.

”Vi har haft en masse henvendelser fra folk, der har ønsket at lytte til os via nettet og nu er vi altså klar”, siger Eik og forklarer, at det primært er på arbejdspladser der lyttes til radio fra internettet.

Sky Radio tilbyder kun én kvalitet – mod tidligere to kvaliteter. Teknisk chef Pierre Soelberg oplyser til radionyt.com, at da Sky Radio tilbød stream i 64 Kbps og 128 Kbps var det et fåtal, der benyttede sig af den højeste kvalitet. Derfor tilbyder man indtil videre kun én kvalitet – 64 Kbps. På spørgsmålet om der skal tilbydes flere kvaliteter i fremtiden svarer Soelberg: ”Vi har ikke besluttet ikke at gøre det”, og siger endvidere, at det selvfølgelig kan komme på tale hvis det er et krav fra lytterne.

Sky Radio huser selv encoderen og internet-stream-linien leveres af Deutsche Telecom Streamworld eftersom Sky Radio i Danmark kunne opnå en økonomisk fordelagtig aftale i forbindelse med søsterstationen i Tyskland, oplyser Pierre Soelberg.

Sky Radio tilbyder maksimalt 500 lyttere af gangen og der benyttes mediaplayer fra Microsoft.